(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

петък, 10 април 2015 г.

Body Lotions Dove/Cottage/Bioten/Farmona/Krauterhof

Днес ще ви представя скромната ми колекция от лосиони за тяло. Почти всеки ден нанасям лосион, предимно само на ръцете до рамената, колкото да усещам аромата.

Bioten refreshing body lotion с дюля и лайм за нормална кожа. Бързоабсурбиращ лосион за тяло, който оставя кожата  мека и освежена. Маслото от лайм подобрява тонуса на кожата, като има и освежаващ ефект върху ума и тялото. Екстрактът от дюля запазва баланса на хидратация в кожата. Без парабени. Консистенцията е толкова лека, лосионът попива почти мигновенно. Ароматът е много приятен - на дюля. Страхотен лосион за лятото. Много освежава. Не е кой знае колко овлажнаващ. Много си го харесвам и го препоръчвам. За цената му от 3-4 лв. е страхотен. От оста време много харесвам продуктите на  Bioten, освен кремовете за лице, които ми идват прекалено тежки, но за тях ще пиша по - нататък.



Това е първият продукт, който имам от марката Farmona. Серията  за тяло Tutti frutti предлага разнообразие от свежи плодови аромати, както и по-екзотични такива. Моето масло е с аромат на карамел и канела. Съдържа фито феромони и фито ендорфини, тоест един вид действа като афродизиак и подобрява настроението. Ароматът е много силен и се запазва през целия ден. А дрехите ми миришат на маслото, само от едно нанасяне, докато не ги изпера. Кожата става мека и гладка. Обожавам такъв тип аромати. Консистенцията е по-гъста от тази на лосион за тяло. Дори да обърнете бурканчето надолу, продуктът няма да изтече. Много съм доволна и със сигурност ще опитам още масла за тяло от тази марка. Цената е около 10 лв. за 275мл.


Cottage хидратиращо мляко за тяло. Това е втора опаковка, която вече е към края си. Обогатено е с глицерин и бадемово мляко. Предлага се и в серия без парабени. Произведено е във Франция. Подходящо е не само за тялото, но и за ръце. Често го използвам като крем за ръце, а и помпичката е много удобна за тази цел. До сега съм купувала само млякото с аромат на Карамел, както и захарния ексфолиант за тяло също с карамел и кафява захар. Ароматът е невероятен, а ексфолианта прилича на течен карамел, толкова е гъст. Ароматът се задържа през целия ден и остава по дрехите. Млякото е с лека формула и попива много бързо.











Krauterhof крем за тяло с масло от какао и шеа. Действието на този крем е за по-стегната и еластична кожа. Напълно изпълнява обещанията, дадени на етикета. Кожата моментална се стяга. Ароматът е много приятен - напомня ми за слънцезащитните лосиони, които миришат на какао. Консистенцията на продукта е гъста. Цената беше около 6 лв. доколкото си спомням. Ароматът е лек и прятен, не е силен и натрапчив като този на Farmona.







Последният лосион, който ще представя днес е автобронзанта на Dove Summer Glow за светла кожа. Имахме хубави моменти заедно, но скоро ще се разделим. Използвам го само за лице, но може би срока на годност е изтекъл, защото напоследък не виждам никакъв ефект. А и честно казано не помня от кога го имам...Иначе до скоро си работеше чудесно. Хидратира кожата, бронзира. Това е втора опаковка, която използвам. Скоро едва ли ще го купя пак, защото искам да изпробвам нови продукти, но със сигурност си остава един от любимите ми автобронзанти.